13 Tem 2011

Zeytinyağlı yabani pırasa:)



Merhaba,karşıyaka 'da oturanlar bilirler arabıcılar sokağının sonunda haftanın 3 günü
çevre köylerden köylülerimiz gelirler:)kendi yetiştirdikleri sebzeleri satarlar bende bütün otlarımı sebzelerimi onlardan alırım.Yabani pırasayıda bir tek orda bulabilirsiniz.gerçekten normal pırasadan çok daha lezzetli oluyor.Bulabilirseniz mutlak deneyin derim:)
Malzemeler:
2 demet pırasa
1 çay bar.eksik z.yağ
1 tane havuç
1limon
2 çor.kaş.pirinç
yapılışı:
z.yağ tencereye konur çok ısınmadan pırasalar ve havuçlar eklenir 10 dk sotelenir sonra su ve pirinç ilave ediler havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.en son bir limonun suyu eklenir ve ocaktan alınır soğuması beklenir ve servis yapılır... afiyet olsunnn sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder