26 Eyl 2011

Muzlu Çikolata Soslu Piramit Pasta:)))


Malzemeler:
45 adet petibör bükivü
500 gr.tuzsuz lor peyniri
bir çay bar.çiğ krema
3 dolu çorba kaş.pudra şekeri
1 çorba kaş.becel
2 vanilya
2 muz
1 su bar.süt
1 pk.bitter çikolata
Yapılışı:
Bir kaseye büsküviler ve muzlar ve süt hariç bütün malzeme eklenip iyice yoğurulur veya mikserle çırpın.
diğer tarafta streç'i bonkoya yayın üç ene beş boya şeklinde büskivüler süte banılıp dizilir ince tabaka hazırlanan kremadan sürülür tekrar büskivüler sütle ıslatılıp dizilir,tekrar krama sürülür yine büsküvü yani üç kat büskivü son katta kremanın tamamı sırf ortadaki büsküvinün üzerine konur arasına muzlar yerleştirilir ve streç'in iki ucunndan toplayıp piramit şeklinde kapatılıp buzlukta en az 5 saat bekletilir...çıkarınca üzerine eritilmiş çikolata dökülür:)Afiyet olsunnnn:)))

5 yorum:

  1. Sedocum ben bunu baharda çilek soslu yapıyorum,kış için çikolatalı olması dayanılmaz olmuş.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek'cim çok çeşit yapılabiliyor:)uzun süre saklanabilmeside kurtarıcı oluyor:)sağolasın canm benimmm <3

      Sil
  2. bu tarifte bir terlik var..büsküvileri zaten kaseye koyup yoğuruyorsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büskiviler,muzlar,süt hariç kalan malzeme yoğuruluyor:)tarif doğru sizin gözünüzden kaçmış.sevgiler...

      Sil
  3. ellerine sağlık Sedef ablacım. Çok severim bu pastayı :) Hem çok pratik hem de çok lezzetli oluşundan dolayı :) Takipteyiz vallahi seni...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil