24 Eyl 2011

Mısırlı Taze Fasulye Diplemesi:)))



1 Kg. Taze fasülye
2 Baş soğan
2 Adet domates
2 Yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı pirinç.
1 tatlı kaşığı toz şeker
yeteri kadar tuz.
2 diş sarmısak (arzuya göre)

1 su bar.haşlanmış mısır(orjinal tarifte yoktur ama biz seviyoruz)
Yıkanıp, kenarları temizlenen fasülye 1-2 cm kalınlığında dilimlenir. Tencereye konulduktan sonra üstü örtülünceye kadar su ilave edilip haşlanır. Başka bir tencerede tereyağı sıvı yağ karışımına soğanlar,sarmısaklar ince ince doğranarak pembeleştirilir. Kabukları soyulan domates küp şeklinde hazırlanarak soğanlarla karıştırılır. Rengini alan soğanlara taze fasülyeler suyu süzülerek alınıp, eklenir. Birkaç dakika soğanlarla beraber kavrulur. Şekeri ve tuzu ilave edilerek tencerenin kenarlarına doğru fasülyeler çekilir, orta kısmı çukurlaştırılır. Suda bekletilen prinçler tencerenin ortasına itina ile konulur. Üstü örtülünceye kadar sıcak su yavaşça, pirinçleri dağıtmadan ilave edilir,mısırlar eklenir tuzu ayarlanarak kısık ateşte pişirilir. Demlendikten sonra fasülye ve pilav birbirine karıştırılmadan servis yapılır.Afiyet olsun:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder