Krem Karamelli Kek
Malzemeler:
- Yarıdan fazla su bardağı şeker (yakmak için)
- Krem karamel için:
- 500 gr süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 4 yumurta
- vanilya
- limon kabuğu rendesi
- Kek için:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- vanilya
- limon kabuğu rendesi
Hazırlanması:
Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakın ve ortası delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayın. (Kalıp yağlanmayacak)
Krem karamel için süte tüm malzemeleri katın ve mikserle güzelce çırpın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın.
- Keki hazırlayın. Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp çırpmaya devam edin. Süt ve sıvıyağı katın. En son birlikte elediğiniz un+kakao+kabartma tozu karışımını da ekleyin ve keki de kalıba boşaltın. (Bu tuhaf görüntü sakın gözünüzü korkutmasın.)
- Pastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtarak önceden ısıtılmış fırında 175C'de pişirin. Fırına göre pişme süresi kekten daha uzun sürebilir bir kürdanla kontrol edin.
- Pasta piştikten sonra dışarıda iyice soğutulup bir gece buzdolabında bekletilecek.
NOT:mutlaka ortası delik kek kalıbı kullanılacak.
Bu tarifi Portakal agacından almıştım. sevgili Haticeye teşekkürler:)
Uzun zamandir bu sahane keki denemek istiyordum Sedefim sendede gorunce artik denemeliyim dedim muthis nefis gorunuyor ellerine saglik canim.
YanıtlaSilÖzgülüm gerçekten çok lezzetli oluyor :)sağol canım benimmm:)
YanıtlaSilBir kere yaptın mı üst üste yapmak istiyorsun.Ben karameli pek severim.Bi ara amma takmıştım bu keke.Bir ara yine yapmalı.Ellerine sağlık Sedom :))
YanıtlaSilBende krem karamel çok severim o yüzden bu keki çok sık yapıyorum hayatım:)teşekkürler,öptümmmm:)
YanıtlaSil