17 Kas 2011

Nişastalı,Kıyır Tuzlu Kurabiye:)


Malzemeler:
125 gram oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık süt
1 yumurta
4 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 pk kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
 
Üzeri için;
Yumurta sarısı,isteyen pekmez,haşhaş
çörekotu,susam ekleyebilir

Yağları, yumurta, sirke, süt ve şekeri mikserle krema haline gelene kadar çırpıyoruz. Ardından un, nişasta , tuz ve mahlepi ekleyip yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. un miktarına mutlaka dikkat ediniz. Hamur sert olursa gevrekliğini kıyırlığını kaybeder.
Hamura istediğimiz şekili verip, üzerlerine yumurta sarısının içine bir kaç damla pekmez karıştırıp sürüyoruz      ( pekmez güzelce kızarmasını sağlıyor ) ve 180 derecede turbo fırın ayarında pişiriyoruz.
Ben çok kıyır sevdiğimden biraz fazla tutuyorum fırında...AFİYET OLSUNNNN:)

4 yorum:

  1. Sedef'im ellerine sağlık kıyır kıyır olmuş olsada yesem.Bende beklerim öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. sedoşum yerimede ye olurmuuuu?hemde 5-6 tane....ben yiyemiyoooommm...öptüm canımın içi ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Deryam,Sevilim,Yeşimimm çok teşekkürler:)öptüm siziiii :)

    YanıtlaSil