Bu tarifimi
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİNE yolluyorum
Bu kek benim çok eski bir tarifim aslında normal şeker ve 1 çaybar z.yağ ve beyaz unla yapardım.Daha sonra tarifi diete çevirdim:)Gerçekten çok lezzetli yumuşacık bir kek oluyor:)umarım sizlerde yapar ve beğenirsiniz:)
MALZEMELER:
1 su.bar.2 parmak eksik esmer şeker
3 yumurta
1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağ
1 çay bar.yarım yağlı ılık süt
1 k.tozu,1 vanilya,
1portakalın kabuğu rendelenip içine eklenecek portakalın suyu fırından çıkınca keke dökülecek
1 elma
1 tatlı kaş tarçın
2,5 bar.tam buğday unu
Yumurtalar şeker ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır,Elma ve portakal suyu hariç bütün malzemeler eklenip kek hamurumuz hazırlanır kek tenceresine döküp üzerine elma dilimleri dizilip tarçın serpilecek.175 derece fırında pişirilecek.Fırından çıkınca 5 dk.sonra 1 portakalın suyu üzerine gezdirelecek:)
Elmalı keki ben de hep esmer şeker ve tam buğday unuyla yapıyorum.Çok lezzetli oluyor.Ama portakal suyu gezdirmedim hiç.Deneyeyeim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilBenim favori kekim:)Kim yese tam not aldım:)))Teşekkürler,sevgiler...
Silçooook nefis hemen deneyecegim.arkadaşım yapmış oldugun tüm lezzetler süpeeer.
SilNesrincimm çok teşekkürler:)sevgiler...
SilCanım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler
YanıtlaSilSevgili Sedef, elmalı ve portakallı tatlar vazgeçemediklerimden. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilDilek2cim bende bayılırım elmalı ve portakallı lezzetlere:)ve salatalarıma bile portakal veya limon kabuğu rendelerim hem çok lezzetli oluyor hem sağlık açısından çok iyi:)çok teşekkürler ziyaretiniz ve güzel yorumlarınız için:)
YanıtlaSil