14 Şub 2012

DİYET ELMALI, TARÇINLI, PORTAKALLI,ISLAK KEK:)


Bu tarifimi
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİNE yolluyorum 
Bu kek benim çok eski bir tarifim aslında normal şeker ve 1 çaybar z.yağ ve beyaz unla yapardım.

Daha sonra tarifi diete çevirdim:)Gerçekten çok lezzetli yumuşacık bir kek oluyor:)umarım sizlerde yapar ve beğenirsiniz:)

MALZEMELER:

1 su.bar.2 parmak eksik esmer şeker
3 yumurta
1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağ
1 çay bar.yarım yağlı ılık süt
1 k.tozu,1 vanilya,
 1portakalın kabuğu rendelenip içine eklenecek portakalın suyu fırından çıkınca keke dökülecek
1 elma
1 tatlı kaş tarçın
2,5 bar.tam buğday unu

Yumurtalar şeker ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır,Elma ve portakal suyu hariç bütün malzemeler eklenip kek hamurumuz hazırlanır kek tenceresine döküp üzerine elma dilimleri dizilip tarçın serpilecek.175 derece fırında pişirilecek.Fırından çıkınca 5 dk.sonra 1 portakalın suyu üzerine gezdirelecek:)

7 yorum:

  1. Elmalı keki ben de hep esmer şeker ve tam buğday unuyla yapıyorum.Çok lezzetli oluyor.Ama portakal suyu gezdirmedim hiç.Deneyeyeim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim favori kekim:)Kim yese tam not aldım:)))Teşekkürler,sevgiler...

      Sil
    2. çooook nefis hemen deneyecegim.arkadaşım yapmış oldugun tüm lezzetler süpeeer.

      Sil
    3. Nesrincimm çok teşekkürler:)sevgiler...

      Sil
  2. Canım, tarifinizi yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Sedef, elmalı ve portakallı tatlar vazgeçemediklerimden. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Dilek2cim bende bayılırım elmalı ve portakallı lezzetlere:)ve salatalarıma bile portakal veya limon kabuğu rendelerim hem çok lezzetli oluyor hem sağlık açısından çok iyi:)çok teşekkürler ziyaretiniz ve güzel yorumlarınız için:)

    YanıtlaSil