28 Şub 2012

DİZMANA :)))


Merhabalar sevgili misafirlerim,geçen hafta istanbuldan çocuklarım geldi:)))Bende sabahları hep değişik bişeyler hazırlamayı seviyorum:)o gecede sabaha ne hazırlasam diye gezinirken sevgili arkadaşım Şefikanın sayfasında (http://chefika.blogspot.com/) dizmana tarifini gördüm ve epey uzun bir zamandır yapmadığımı düşündüm.Ve sabah kalkıp hazırladım enfes oldu:)))Sizlerde hazırlarsanız inanın çok beğeneceksiniz:)))Veee tarifimmm:)

MALZEMELER:
2 tane ekmek hamuru (kare büyük borcama tam oluyor)
1 kutu krema
iki dolu çorba kaşığı kaymak(ben evde yapmıştım kaymağımı onu kullandım)
250 gr.kadar ezine peynir (sert)
1 yumurta
1 çay fincanı süt
YAPILIŞI:
Hamurdan portakal büyüklüğünde koparıp dikdörtgen olacak şekilde elinizle açıp,içine uzun şekilde kestiğiniz peynirleri yerleştirip rulo yapın ve resimdeki gibi iki parmak kalınlığında dilimleyip borcama dizin.Hamur bitene aynı işlemi yapın.diğer tarafta sıvı malzemeleri,yumurtayı çırpıp yarıdan fazlasını hamurların üzerine döküp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.fırından çıkarıp ayırdığımız malzemeyi döküp 5-10 dakika bekletip servis yapıyoruz.Afiyet olsunnnn:)

9 yorum:

  1. Eline koluna sağlık, Sedefçim.Biz Rumelilerin biraz daha değişik yaparız,ama brawo müthiş gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Dilek'cim:)senden de tarif bekliyorum o zaman:)sevgiler...

      Sil
  2. ellerine sağlık harikaaa gerçekten harika bir görüntü çocukluğumu hatırlattı bana teşekkürler, çok lezzetli olur afiyetler olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili siyahkuğu beğenmenize sevindim:)gerçekten harika bir lezzet:)sevgiler...

      Sil
    2. Sedefim muthis bir tarif inan ismini ve tarifi ilk defa gordum bayildim mutlaka deneyecegim canim.ELLERİNE EMEKLERİNE SAGLİK..... KOCAMAN SEVGİLER.

      Sil
  3. Ablacım bir tabak değil tepsiyle çaldım ellerine sağlık;))En güzel birşey valla göçmen olduğumuz için çok sık yaparız;)))

    http://lutenitsa.blogspot.com/2011/10/dizmana-yagli-ekmek.html

    YanıtlaSil
  4. sedef ablacım bu tarif için balkonumda manda ble besleyebilirim:)) sütünden kaymağından peynirinden bolca faydalanırım:)) ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zerrinimmm öldüm gülmekten:)))sen çok yaşa hep mutlu yaşa güzelliğim:)sağol canım benim:)

      Sil