28 Mar 2012

SUSAMLI,KREMALI TAVUK:)

Merhabalar,Hep bahsettiğim gibi küçük kızım Alaram çok yemek seçer ve dışarıda yemeği çok sever bende dışarıda yemeği pek sevmem hijyen takıntılarım vardır:( yeşillikler iyi yıkandımı acaba,etler taze mi acaba vs.gibi Kızım da devamlı gittiğimiz bir cafede sürekli susamlı tavuk yer bende hep huzursuz olurum acaba tavuk eti tazemi zehirlenir mi kzım diye:((( son gittiğimizde minicik tattım nasıl yapmışlar diye...ertesi günü yaptım kızım "senin yaptığın daha güzel olmuş annem "dedi:)))artık evde hazırlayıp gönül rahatlığıyla yediriyorum kızıma:)Diyeceksiniz çok basit bugüne kadar hiç yapmadın mı diye hani çok kremalı falan yemeyelim diye yapmıyordum ama artık her hafta pişiyor evimizde:) Malzemeler: 600 gr.kadar gögüs eti(kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaş,susam 1 çorba kaş.sıvıyağ (çok eklemedim kremalı olduğu için) 1 çorba kaşığı soya sosu tuz,beyaz biber Yapılışı: Sıvıyağı tencereye koyalım ısınınca susamları ekleyip rengi değişene kavuralım.Etleri ekleyip soteleyelim çok susuz olursa az su ekleyelim sonra baharatlarını,kremayı,soya sosunu ekleyip bir süre daha kısık ateşte pişirelim suyu azalıp yoğunlaşınca yemeğimiz olmuş demektir:)Afiyet olsun:)

6 yorum:

  1. ellerinize sağlık denicem en kısa zamanda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunacım ziyaretin ve yorumun için çok teşekkürler:)sevgiler...

      Sil
  2. Eline sağlık sedef ablam tam benlik bi tarif bu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedefim ellerine saglik nefis gorunuyor bende sıklıkla yaparim ama sos eklemiyorum birde soslu deneyecegim.
      sevgilerrr:)

      Sil
    2. Evet Özgülüm sende görmüştüm:)ekle beğeneceğine eminim canım benimmm:)öptüm çooookkk:)

      Sil