Malzemeler
5-6 adet yesil kabak
250 gr dana kiyma
1 su bardagi ince bulgur
2 adet kuru sogan
1,5 yemek kasigi kuru reyhan (dereotu da olabilir)
1 çorba kaş.salça
Tuz, karabiber
Üzeri için:
sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ pul biber,nane
Yapilisi
kaba soğanlar rendelenir, bulgur, kiyma, tuz, reyhan katılıp yoğurulur.Kabaklar kazınıp ve içleri oyulur.Her biri 2 cm kalınlıgında kesilir.Içleri kiymalı harç ile doldurulur.Tencereye dizilir.2- 2,5 su bardagı su ilavesiyle kabaklar yumusayıncaya kadar pisirilir.Uzerine sarımsaklı yogurt ve kırmızı biberli yağ ile servis yapılır.Afiyetler olsunnnn:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder