19 Haz 2012

ENGİNARLI,BEZELYELİ PİLAV:)

Bu gün pek bir hamaratım arka,arkaya tarif yazıp yayınlıyorum:))) Üç öğün bıkmadan yiyebileceğim tek yemek diyebilirim:) Malzemeler: 5 adet enginar 2 su bar.baldo pirinç 1 su bar.haşlanmış bezelye dereotu 1 demet taze soğan 2 limon 1 çorba kaş un+ 1 çay kaş.un tuz 1 çay bar.zeytinyağ 1 tatlı kaş.şeker Yapılışı: Derin bir kaba su konulur içine 1 limonun suyu ve 1 çorba kaş.un konulup enginarlara ayıklanıp dörde bölünüp unlu,limonlu suya bırakılır.Diğer tarafta tencereye taze soğanlar doğranır 5-6 sap dereotu sapı doğranıp enginarlar üzeine dizilir.Bir çorba kasesine 1 limon suyu 1 çay bar.z.yağı,1 çay kaş un ve tuz konulup iyice çırpılır.Hazırladığımız sos enginaarların üzerine dökülüp suyunu çekip sararması beklenir 1 su bar.kadar su iave edip enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.sonra daha önceden sıcak suyla kabarttığımız pirinçler yıkanıp suyunu çekmiş enginarların üzerine yayılır ve 2 bardak pirince 2 bar.su eklenip pişirilir.Ocağı söndürünce bol dereotu eklenir veee of of offf afiyetle yenilir:)))))))))))))))))))))

3 yorum: