21 Haz 2012

KEK TADINDA DEV KURABİYELERİM:)BOŞNAK KURABİYESİ:)

Malzemeler: 1 su bar.sıvıyağ (ben yarı çiçek yağı yarı zeytinyağı kullandım) 1 su bar.yoğurt (soğuk olmasın) 2 yumurta, 2 bar.şeker ama ben çok tatlı sevmediğim için 1 bar.koyuyorum aldığı kadar Sinangil un 2 pk.k.tozu arzuya göre portakal kabuğu rendesi (benim vazgeçilmezim)ceviz,kuru üzüm,fındık,çikolata ekleyebilirsiniz hepsi de çok yakışıyor:) Yapılışı: Un hariç bütün malzemeler eklenir un kontrollü olarak eklenir çıvık bir hamur olacak elimizi yağlayıp hamuru 4'e bölüp tekrar elimizi yağlayıp yuvarlayıp tepsiye dizelim 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.Soğuyunca dilimleyip servis yapalım.Afiyet olsunnnn...Gerçekten çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin derim:)))

7 yorum:

  1. Elelrine sağlık sedef ablam kurabiyelerin görüntüsü bile karnımı doyurmaya yetti yani:)

    YanıtlaSil
  2. İlk defa duydum ve çok değişik geldi,denenecekler listesine ekledim bile..Çok güzel görünüyor bu arada ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Hakikaten nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Harika gözüküyor, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik cnaim.diyetliyken canim nasil cekiyor bilemezsin

    YanıtlaSil
  6. bi de un miktari olsaydi mutlaka yapardim :( ellerinize saglik hemserim benim. Belki bir gün un miktarini benim gibi beceriksizler için eklersiniz sevgi ve özlemlerimle, Izmir asigi 35.1/2 lu :D

    YanıtlaSil
  7. unun yoğunluğuna göre 5-6 bardak tam gelıyor

    YanıtlaSil