7 Haz 2012

TULUM PEYNİRLİ GİRİT KABAĞI

Merhaba çoookkk sevdiğim misafirlerim:)sizlere bugün girit mutfağından çoookkk lezzetli bir yazıyorum:)))umarım yapar ve çoookkk beğenirsiniz:)))))
 * 1 kg yeşil küçük Girit kabağı
 * 3 orta boy domates
 * 1 adet soğan
 * 7-8 diş sarmısak
 * 250 gr tulum peynir
1 çay bardağı sızma zeytinyağ

 * yarım demet dereotu
 Yemeklik doğranmış soğan ve sarmısaklar sızma zeytinyağda  soldurulur,küçük doğranmış domatesler eklenir. Küçük Girit kabakları baş ve dip kısımları çıkarılarak iyice yıkanır ve tencereye ilave edilir.Suyunu çekene pişirilir sonra yarım su bardağı su ilavesi ile pişirilir. Kabaklar pişince üzerine dilimlenmiş tulum peynirleri konulur 1- 2 dakika kısık ateşte peynirlerin hafifçe erimesi sağlanır.Üzerine kıyılmış dereotu serpilir…Afiyet olsunnnnn:)

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Peynir kabağa acayip yakışıyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil