12 Eyl 2012
KIYMALI BAMYA:)
1/2 kg bamya
150-200gr yağsız kıyma
1 adet soğan
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
4 orta boy domates
1 adet limon
Tuz
Yapılışı:
Soğanları küçük küçük doğrayın. Tencereye sıvıyağı koyun, kıymayı ekleyin ve tahta kaşıkla kıymayı parçalayın. Soğanları ilave edin ve kısık ateşte kavurun.
Doğranmış domatesleri ilave edin 5 dakika pişsin.
Bamyaları ilave edin ve hemen üzerine limonu sıkın. Kısık ateşte gene çok fazla karıştırmadan sarartın.
Tuzu ilave edin. Bamyalarla aynı hizaya gelecek şekilde suyunu koyun. Kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyu azalırsa azar azar ilave edin.
Afiyet olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kıymalı bamyayı çok severim..Birkaç kez kıymasız zeytinyağlı olarak pişirdim,tat alamadım..Kıymalı daha güzel..Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilah bamya ah, özelliklede zeytinyağlısına bayılıyorum amma velakin evlendiğimden beri bizim ev haricinde nerde bulursam yiyorum eşim hiiiiççç sevmez çünkü:( ellerinize sağlık
YanıtlaSilcanım çekti:)) elinize sağlık..ayrıca iyi tarif
YanıtlaSil