31 Eki 2012
BOŞNAK MANTISI:)
kesilip
Günaydınlar sevgili misafirlerim:)Benim eşim boşnak rahmetli kayınvalidem muhteşem lezzetler yapardı:)hamur işini çok sever boşnaklar bu mantı da çok meşhur yemeklerinden biridir:)aslında bu mantı gibi kare iç harcı konup bohça şeklinde kapatılıp ters konur ama ben kolayına kaçıp rulo yapıp dilimliyorum:)tadı aynı nasılsa:)))
Kusura bakmayın ne olur ama göz kararı yaptığımdan hamuru:un,su,tuz 1 çorba kaş.sirke
ama az bişey yapacaksanız 1 bar ılık su ölçünüz olsun ona göre öbür malzemeleri eklersiniz.hamuru tutup bir yarım saat dinlendirin.
İç malzemesi:
kıyma,soğan,k.biber,tuz,az kimyon
soğanı az yağda soteleyip kıymayı baharatları ekleyip kavuruyoruz (çok kavrulmuş olmasın)
üzeri için çırpılmış yoğurt.
Dinlenen hamuru bezelere bölelim yumruk gibi olsun sonra pasta tabağı gibi açıp yağlayalım bütün açtıklarımızı yağlayıp üst üste koyalım bir 10 dk.daha dinlensin.sonra çeke çeke açabildiğimiz kadar açalım yufkayı ikiye katlayıp iç harcı yayalım ve sıkı rulo şeklimmde saralım iki parmak inceliğinde kesip fırın tepsisine sıkı sıkı,bitişik şekilde dizelim.Bütün yufkalar bitince 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.fırından çıkarıp çırpılmış yoğurdu üzerine döküp tekrar fırına verelim 5 dk.tutup çıkaralım ve hemen yiyelim:))))afiyetler olsunnnn....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok güzel görünüyor misss mantı gibisi varmı
YanıtlaSilOff çok nefis gözüküyor,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık..Mantı olsun yeter çeşitlerinin hepsi kabulümdür...
YanıtlaSilYaaaa sedefff bu ne güzel bir görüntü yaaa.bir tabak yollasana kız gözümüz kalmasın :))
YanıtlaSilLeylam keşke mümkün olsa da yollasam canımmmm:(
SilHepinize çok teşekkürlerrrrr:)sevgiler...
YanıtlaSilKayınvalidem Makedon Göçmeni bu mantıyı bayramlarda ve özel günlerde hep yapıyor tadı i-na-nıl-mazz güzel. Ellerine sağlık ablacım. Döktürmüşsün yine. Maşallah.
YanıtlaSilBen de çok fazla zamanım olmadığı anlarda yufkayla yapıyorum. Pratik oluyor. Mantı deyince herşey duruyor:)))))
sevgiler...