19 Ara 2012

ÇERKES TAVUĞU:)

Daha önce yayınlamıştım bu tarifi ama yılbaşı geliyor yeni resimle güncellemek istedim:)
 Malzemeler:
 1 tavuk gögüs eti ve bir bütün but
 2 su bardağı ceviz içi
 3-4 kalınca ekmek dilimi
 5-6 diş sarmısak(daha az da ekleyebilirsiniz)
 1 çay kaş.tuz
 sıvıyağ,pulbiber
 Yapılışı;

Tavuk etlerini haşlayıp didikleyin. Tavuk suyunu bir kaba ayırın. rondoya cevizleri ekleyip tavuk suyuna batırdığınız ekmekleri ve tavuğun 4/1 ni de ekleyip çok ezmeden rondadan geçirin... Daha sonra tuz,dövülmüs sarımsaklarıda ekleyip kaba alıyoruz ve kalan tavuk etlerini de ekleyip güzelce karıştırıyoruz..servis tabağına alıp, İki kaşık yağda pul biberi ısıtıp üzerine döküyoruzz:)Afiyet olsunnnn:)

2 yorum:

  1. Her yıl başı soframda mutlaka olur. Çok severiz. Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  2. Eline sağlık,bence de artık mezelere başlamak lazım :)

    YanıtlayınSil