Daha önce yayınlamıştım bu tarifi ama yılbaşı geliyor yeni resimle güncellemek istedim:)
Malzemeler:
1 tavuk gögüs eti ve bir bütün but
2 su bardağı ceviz içi
3-4 kalınca ekmek dilimi
5-6 diş sarmısak(daha az da ekleyebilirsiniz)
1 çay kaş.tuz
sıvıyağ,pulbiber
Yapılışı;
Tavuk etlerini haşlayıp didikleyin. Tavuk suyunu bir kaba ayırın.
rondoya cevizleri ekleyip tavuk suyuna batırdığınız ekmekleri ve tavuğun 4/1 ni de ekleyip çok ezmeden rondadan geçirin...
Daha sonra tuz,dövülmüs sarımsaklarıda ekleyip kaba alıyoruz ve kalan tavuk etlerini de ekleyip güzelce karıştırıyoruz..servis tabağına alıp,
İki kaşık yağda pul biberi ısıtıp üzerine döküyoruzz:)Afiyet olsunnnn:)
Her yıl başı soframda mutlaka olur. Çok severiz. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEline sağlık,bence de artık mezelere başlamak lazım :)
YanıtlaSil