Merhabalar bu tarifi önce Yasin sözen chef'imde sonrada Şefikamda http://www.chefika.blogspot.com da gördüm hemen notumu aldım ve yaptım:)ama ben her zamanki gibi değiştirerek yaptım sonuç MUHTEŞEMMM oldu:)
Malzemeler:
2 kg.kabak(koyu renkli)
2 su bar.şeker
250 gr.kaymak
1 su bar.badem veya ceviz aslı cevizli benim evde kalmamış bademli yaptım ben:)
1 kek tabanı tek katı(yada evde yaptığınız pandispanya)
kabakları doğrayıp,şekerle suyunu çekene pişirdim sonra ezdim.
halka şeklinde kalıbımla kekleri kesip kalıbı çekmeden kabak tatlısı ekledim bir tepeleme çorba kaş.sonra 1 dolu tatlı kaş.kadar kaymak ekledim üzerine ufalanmış ceviz veya badem tekrar kabak püresi ekledim üzerini süsledim hazırrr:)inanın çok lezzetli oldu:)Afiyetler olsun:)
gerçekten muhteşem olmuş bademli olması da çok hoş ellerine sağlık
YanıtlaSilEvet evet Sedefçim; hatta ben kopyalayıp kendime mail olarak bile gönderdim bunu Şefika'dan. Yorumlamışsındır sen onu, bilirim:)) Ellerine sağlık, görüntü çok değişik olmuş canım. Mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor canım ,ellerine sağlık.
YanıtlaSil