Malzemeler:
1 kg.şevket-i bostan
2 parça kemiksiz gögüs(500-600 gr)kuzu eti de olabilir
1 kuru soğan
1 limon
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaş.yoğurt
tuz
1 tatlı kaş.un
tereyağ ve z.yağ karışılı yapıyorum ben yağ tamamen göz kararı biz az yağlı yiyoruz
tereyağ ve z.yağ bir kahve fincanı kadar ekledim.
Temizlenmiş olarak satın aldığımız sevket-i bostanları iyice yıkayıp 2-3 cm'lik parçalar halinde doğrayın.sirkeli suda biraz bekletin.sonra tekrar durulayın.
etleri yıkayıp süzün.
soğanı soyup yıkadıktan sonra yemeklik doğrayın.
etleri,soğanı ve zeytinyağı veya terağlı karışık tencereye koyup kısık ateşte et suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
biraz sıcak su ilave edin 1 çay bar.kadar,tencerenin kapağını kapatarak 20 dk. pişirin.
daha sonra sevket-i bostanları ekleyin kısık ateşte gerektiği kadar sıcak su ekleyip
etler pişene kadar pişirin .Diğer tarafta büyükçe bir kaseye 1 yumurta sarısı,1 limon suyu ve 1 dolu tatlı kaş.unu ekleyip iyice çırpın.pişmiş olan yemeğimize terbiyemizi ekleyip 2-3 fokurdadı mı altını kapatıp biraz dinlendirip Afiyetle yiyoruzzzzz:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder