1 Şub 2013

Kuzu etli,terbiyeli Şevket-i bostan:)


Yine yayında yaptığımız kuzu etli,terbiyeli Şevket_i bostan:)

Malzemeler: 1 kg.şevket-i bostan
500 gr.kuşbaşı kuzu eti
 1 kuru soğan
 1 limon
 1 yumurta sarısı
 1 tatlı kaş.yoğurt tuz
 1 tatlı kaş.un tereyağ
 ve z.yağ karışılı yapıyorum ben yağ tamamen göz kararı biz az yağlı yiyoruz tereyağ ve z.yağ bir kahve fincanı kadar ekledim. Temizlenmiş olarak satın aldığımız sevket-i bostanları iyice yıkayıp 2-3 cm'lik parçalar halinde doğrayın.sirkeli suda biraz bekletin.sonra tekrar durulayın. etleri yıkayıp süzün. soğanı soyup yıkadıktan sonra yemeklik doğrayın. etleri,soğanı ve zeytinyağı veya terağlı karışık tencereye koyup kısık ateşte et suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. biraz sıcak su ilave edin 1 çay bar.kadar,tencerenin kapağını kapatarak 20 dk. pişirin. daha sonra sevket-i bostanları ekleyin kısık ateşte gerektiği kadar sıcak su ekleyip etler pişene kadar pişirin .Diğer tarafta büyükçe bir kaseye 1 yumurta sarısı,1 limon suyu ve 1 dolu tatlı kaş.unu ekleyip iyice çırpın.pişmiş olan yemeğimize terbiyemizi ekleyip 2-3 fokurdadı mı altını kapatıp biraz dinlendirip Afiyetle yiyoruzzzzz:)))

3 yorum:

  1. sevgili halam tarif ve ölçüleri öyle bir veriyorki tamı tamına geliyor hepsi:)o gün çok heyecanlı olmama rağmen hepsinin ölçüsü tam tuttu :) emeğine sağlık halacım güzel tarifler için ...

    YanıtlayınSil
  2. Eline sağlık.Çok seviyorum şevket-i bostanı.

    YanıtlayınSil
  3. çok güzeldi,izledim soframız programında

    YanıtlayınSil