16 Şub 2014

Elmalı,bademli keşkül


Merhaba sevgili arkadaşlarım,uzun zamandır ihmal ettim blogumu:( biraz sağlık sorunları yaşadık :( Birde can dostum Figen karavaşım ve eşinin ameliyatı gündeme gelince canım paylaşım yapmak istemedi açıkçası.Ama Allahıma bin şükür her şey yoluna giriyor artık :) bende tariflerime döndüm:))) sütlü hafif tatlılar benim vazgeçilmezim bu tarifi ben çok beğendim inşallah sizde beğenirsiniz.Elma eklemem tamamen doğaçlama oldu canım elmalı bişeyler istiyordu ama keşkülü de yapmış bulundum birleştiriverdim ikisini valla çookkk güzel de oldu)))

 Malzemeler:
 4 su.bar.süt
 4 çorba kaşığı pirinç unu
 1 su bar. tozşeker
 1 kahve fincanı (türk kahve fincanı) çekilmiş badem
2 adet minik doğranıp
 1 tatlı kaşığı şekerle karamelize edilmiş elma
 Yapılışı: Süt, pirinç unu, bademi tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşekerini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.  servis kaselerine birer çorba kaşığı pişirilmiş elma ekleyipTatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini de elmayla veya bademle süsleyebilirsiniz. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Sen yaparsın da güzel olmaz mı Sedefciğim. Elma keşkül birde badem nefis olmuş ellerine sağlık. Dilerim artık herkes için her şey yolunda gider güzel bir bahar ve sonrasında yaz gelir. Kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil