Malzemeler;
300 gr tel kadayıf
125 gr eritilmiş tereyağ
200 gr pastırma
250 gr.dil peyniri veya kaşar peyniri
1/2 kg süt
2 adet yumurta
Yapılışı;
Derin bir kabın içinde; eritilip, ılıtılmış tereyağ tel kadayıf iyice karıştırılır. Bu arada elinizle kadayıfları çekiştirerek koparın ve yağla kadayıfları iyice özleştirin. Orta boy ve kenarları yüksek bir fırın kabına yağla yoğurduğunuz tel kadayıfların yarısını iyice bastırarak yayın. Üzerine pastırma dilimlerini dizin. Onunda üzerine elinizle ince şeritler şeklinde dil peynirini yerleştirin. Kalan tel kadayıfı bu malzemelerin üzerine yine elinizle hafifçe bastırarak kapatın. Öte yandan çukur bir kapta süt ile yumurtayı iyice çırpın ve tel kadayıf böreğinin üzerine gezdirerek dökün. önceden ısınmış ve 175 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek 30-35 dakika pişirip çıkarın. Ilık olarak dilimleyin ve servise sunun.afiyet olsunnn :D
Eliniz sağlık bu böreği tavuklu yapmıştım çok lezzetli olmuştu sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık. Pastırmalı da nefis.
YanıtlaSilZiyaretiniz için teşekkür ederim.Pastırmalı kadayıf böregini uzun zaman önce bende yapmıştım gerçekten lezzetli ve farklı bir börek olmuştu.Sizinde elinize saglık.Sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık Sedef Hanım kadayıfı hiç böyle denemedim.. en kısa sürede denemek istiyorum...
YanıtlaSilSevgiler
Sevilay