5 Mar 2014

Pastırmalı tel kadayıf böreği



Malzemeler;

300 gr tel kadayıf
125 gr eritilmiş tereyağ
200 gr  pastırma
250 gr.dil peyniri veya kaşar peyniri
1/2 kg süt
2 adet yumurta

Yapılışı;

Derin bir kabın içinde; eritilip, ılıtılmış tereyağ tel kadayıf iyice karıştırılır. Bu arada elinizle kadayıfları çekiştirerek koparın ve yağla kadayıfları iyice özleştirin. Orta boy ve kenarları yüksek bir fırın kabına yağla yoğurduğunuz tel kadayıfların yarısını iyice bastırarak yayın. Üzerine pastırma dilimlerini dizin. Onunda üzerine elinizle ince şeritler şeklinde  dil peynirini yerleştirin. Kalan tel kadayıfı bu malzemelerin üzerine yine elinizle hafifçe bastırarak kapatın. Öte yandan çukur bir kapta süt ile yumurtayı iyice çırpın ve tel kadayıf böreğinin üzerine gezdirerek dökün. önceden ısınmış ve 175 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya dek 30-35 dakika pişirip çıkarın. Ilık olarak dilimleyin ve servise sunun.afiyet olsunnn :D

4 yorum:

  1. Eliniz sağlık bu böreği tavuklu yapmıştım çok lezzetli olmuştu sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Pastırmalı da nefis.

    YanıtlaSil
  3. Ziyaretiniz için teşekkür ederim.Pastırmalı kadayıf böregini uzun zaman önce bende yapmıştım gerçekten lezzetli ve farklı bir börek olmuştu.Sizinde elinize saglık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık Sedef Hanım kadayıfı hiç böyle denemedim.. en kısa sürede denemek istiyorum...

    Sevgiler
    Sevilay

    YanıtlaSil