Uzun bir aradan sonra merhaba,malum yaz yazlıktayız ihmal ediyorum blogumu:( aslında çok tarifim birikti ama koşturmaktan fırsatım olmuyor eklemeye.Bugün birkaç günlügüne izmire evime geldim hemen güzel bir tarif ekliyeyim dedim:)umarım beğenirsiniz:)
malzemeler:
• 3 su bardağı un
• 125 gram tereyağı
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
krema:
• 2.5 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı nişasta
• 1 tatlı kaşığı vanilya
• 1 poşet toz krem şanti
• 1 su bardağı süt (krem şantiyi hazırlamak için)
• 3 su bardağı un
• 125 gram tereyağı
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
krema:
• 2.5 su bardağı süt
• 2 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı nişasta
• 1 tatlı kaşığı vanilya
• 1 poşet toz krem şanti
• 1 su bardağı süt (krem şantiyi hazırlamak için)
üzerine:
• 750 gram çilek
Tart hamurunu hazırlamak için
Karıştırma kabına un, kabartma tozu, pudra şekerini ekleyip karıştırın.
Orta kısmını açarak içine tereyağı ile yumurta ekleyerek orta kısmından başlayarak karıştırın.
Kıvamı koyu ise su ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsiniz.
Elde ettiğiniz hamuru merdane yardımı ile açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
Hamuru kimi yerlerinden çatalla delin..
Fırınınızı önceden 175 derece ısıtın ve tart hamurunuzu fırına koyup pişirin.
• 750 gram çilek
Tart hamurunu hazırlamak için
Karıştırma kabına un, kabartma tozu, pudra şekerini ekleyip karıştırın.
Orta kısmını açarak içine tereyağı ile yumurta ekleyerek orta kısmından başlayarak karıştırın.
Kıvamı koyu ise su ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsiniz.
Elde ettiğiniz hamuru merdane yardımı ile açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
Hamuru kimi yerlerinden çatalla delin..
Fırınınızı önceden 175 derece ısıtın ve tart hamurunuzu fırına koyup pişirin.
kreması:
Orta boy bir tencereye süt, un, nişatsa, vanilyayı ekleyerek önce karıştırın ve pişirin..
İlk sıcaklığı çıktığında çırpılmış krem şantiyide ilave ederek mikserle çırpın.
Daha sonra tartın üzerine kremayı güzelce yayın..
Üzerini çileklerle süsleyin..buzdolabında en az 3 saat beklesin.
Afiyet olsun.
Orta boy bir tencereye süt, un, nişatsa, vanilyayı ekleyerek önce karıştırın ve pişirin..
İlk sıcaklığı çıktığında çırpılmış krem şantiyide ilave ederek mikserle çırpın.
Daha sonra tartın üzerine kremayı güzelce yayın..
Üzerini çileklerle süsleyin..buzdolabında en az 3 saat beklesin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder