20 Oca 2015

Meyvalı Tartolet

Tart hamuru:
215 gr un
55 gr pudra şeker
125 gr soğuk tereyağı
1 yumurtanın sarısı

Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın.. Küp ,küp kesilmiş tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı gibi  oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru iki yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın. Üstteki kağıdı kaldırın. Altta bulunan yağlı kağıtla birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden alın. Kenarından taşan hamuru bıçakla kesin. Üzerini çatalla ara ara delin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin. (Küçük tart kalıbı veya tartölet kalıbı kullanacaksanız hamuru kalıp sayısı kadar bezelere bölün. Her birini kalıp büyüklüğünde açarak kalıplara yerleştiirin.

Üzerine sürmek için renksiz tart jölesi:

Pastacı kreması malzemeleri:
500 ml. süt
150 gr. toz şeker
40 gr. tereyağı
5 adet yumurta sarısı
60 gr. un
50 gr. mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya

Kreması:
Sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın.
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, tereyağı ve nişastayı ekleyin.
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak ateşin üzerinde sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
 Kremanızı sıkma torbasına alın .ve tartların içine düzgünce sıkın.üzerlerini istediğiniz meyvalarla süsleyin1 paket renksiz tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayıp 1 er çay kaşığı sadece meyvaların üzerine sürün.En az 3 saat buzdolabında kaldıktan sonra afiyetle yiyinnn:)))

1 yorum: