10 Şub 2015

Kremalı,Çikolatalı Choux


Hamur malzemeleri:
175 gr. un
2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
240 gr. su
120 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 tutam tuz
5 adet yumurta
Krema malzemeleri:
1 poşet şantiyi 1 bardak süt  100 ml
kremayla çırpalım buzdolabında beklesin 
Çikolata sos:
1 kutu krema 200 ml
3 pk kare bitte çikolata
krema ısınma derecesine getirilir ocaktan alınır içine çikolatalar eklenir iyice karıştırılıp krema kıvamına getirilir.
Choux (ekler) hamurunu hazırlamak için bir tencereye suyu, tereyağını, toz şeker ve tuzu koyun. Orta ateşte ki ocağınıza alıp tereyağı eriyene kadar karıştırın. Tereyağı eriyince ateşi orta harlı yapın ve karışımı kaynatın. Sonra ateşten alın. Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak unu ekleyin. Bütün unu karışıma yedirince tekrar orta ateşe koyun ve yine devamlı karıştırarak hamur tencerenin kenarlarından ayrılana ve dibi temiz kalana kadar kavurun.
Hamuru hiç bekletmeden mixere alın ve düşük hızda çalıştırn. 30 saniye kadar hamurun buharının çıkmasına izin verin. Yumurtaları ilave etmeye başlayın. Her seferinde yumurtanın hamurla iyice özdeşleşmesini sağlayın. Yumurtalar bitince hızı yükseltin ve yaklaşık 10 dakika karışmaya bırakın.
Hamuru sıkma torbasına alın ve biraz buzdolabında dinlendirin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun. Hamuru dolaptan çıkarın, parmak boyundan bir daha uzun şeklinde tepsiye aralıklarla sıkın. Bitince 170 derecede ısıtılmış fırında hamur sertleşene kadar pişirin. Soğuması için
bekletin.Soğuyunca ikiye bölüp içine krema dolduralım,üzeine çikolata sosu gezdirelim.Afiyetle yiyelim :D

5 yorum:

  1. bu bizim bildiğimiz profitrol topu değilmidir aslında ;)

    YanıtlayınSil
  2. Sedefim ellerine sağlık .Çok güzeller.

    YanıtlayınSil
  3. Çok nefis görünüyorlar. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlayınSil
  4. Ekleri çok severim..Elinize sağlık..

    YanıtlayınSil
  5. Ne kadar güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık :D www.acemiden.com

    YanıtlayınSil