22 Haz 2017

Cevizli Baklavam

1 su bardağı süt
 1/2 su bardağı sıvı yağ 
1 çorba kaşığı yoğurt 
2 yumurta
 1 çimdik tuz :))
 aldığı kadar elenmiş un 
Şerbeti: 4 bardak şeker ve 3,5 bardak su, 2 dilim limon
 Yapılışı: Bütün malzeme karıştırılıp ele yapışmayan bir hamur elde edilir.10 dak. dinlendirilir.Hamur 3 e bölünür,15 ar bezeye ayrılır.toplam 45 bezemiz olur.çay bardağı büyüklüğünde açılır ,aralarına mısır nişastası serpilir.15 beze üst üste konularak yavaş yavaş tepsiniz büyüklüğünde açılır.aynı işlem diğer 15 li bezelerimiz içinde yapılır.3 yufka elde etmiş oluruz.bu yufkalarımızın arasına arzuya göre antep fıstığı yada ceviz koyabiliriz.İstediğiniz şekilde kesip 200 g tereyağ eritip üzerine dökünüz.180 derecede ısıtılmış fırında35-40 dakika pişiriniz.Fırından çıkarıp 5 dak. havalandırdıktan sonra sıcağa yakın şurubu dökünüz.Afiyet olsunn.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder