2 yumurta akı 2 kahve fincanı tozşeker 3 damla limon suyu Yarım tutam tuz Hazırlanışı: Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.Ama dikkat edin bir damla bile sarı karışmasın. Ayırdığınız sarıları başka bir yerde kulllanabilirsiniz
Toz şekeri yumurta aklarına ekleyin.3 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Beyazlaşarak koyu bir krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika çırpmaya devam edin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine dilediğiniz büyüklükte dökün. Tepsiyi sıcak fırına verip ısıyı 100 dereceye indirin ve fırın kapağı aralık olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğuyumaya bırakın.
Demek siz de hatirliyorsunuz bunu.Eskiden mahalleden gecen bir satici boyle bagiriridi bezeleri satmak icin...Besli diziler halinde yagli kagitlarda satardi. Eski tip artizanal hafif kavrulmus olanlar yok artik.Krem tartar basilmis kaskati seker topaklari var neredeyse peynir sekeri kivaminda. Antalya Arasta da da pembe kirmizi bezeler satan bir seyyar satici vardi.Rokoko pasta isin alirdik.
Demek siz de hatirliyorsunuz bunu.Eskiden mahalleden gecen bir satici boyle bagiriridi bezeleri satmak icin...Besli diziler halinde yagli kagitlarda satardi. Eski tip artizanal hafif kavrulmus olanlar yok artik.Krem tartar basilmis kaskati seker topaklari var neredeyse peynir sekeri kivaminda.
YanıtlaSilAntalya Arasta da da pembe kirmizi bezeler satan bir seyyar satici vardi.Rokoko pasta isin alirdik.
Eskinin hiç bir lezzeti yok ki artık.Eskinin her şeyi güzelmiş
Sil