30 May 2021

Çilekli red velvet pastam


 

Malzemeler

Keki İçin;

22 cm’lik kalıp için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tam yağlı süt (1 yemek kaşığı elma sirkesiyle karıştırılacak)
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürtülecek)
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
  • 3 silme tatlı kaşığı kakao Açık renk kakao

Kreması İçin;

  • 200 gram krem beyaz peynir 
  • 200 ml krema
  • 2 tepeleme yemek kaşığı  krem şanti
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Öncelikle malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
  • Un ve kakaoyu eleyip bir kaba alalım. Oda sıcaklığındaki sütün (oda sıcaklığında değilse, ocakta ılıtıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyeli) içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip, karıştırıp 10 dakika bemkleyelim. Böylece süt hafif kesilmiş gibi olacak. Bu sayede kek kadife dokulu oluyormuş.
  • Daha sonra sütün içerisine toz gıda boyasını ekleyip karıştıralım.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ile toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. İçerisine yumurtaları ekleyip, çırpmaya devam edelim.
  • Kırmızı renkli sütlü karışımı ve vanilyayı ekleyelim. Azar azar un ve kakaolu karışımı ekleyelim.
  • En son limon suyunda köpürtülmüş kabartma tozunu ekleyip, hafifçe karıştıralım. 
  • Hamuru 21-22 cm’lik yağlı kağıt serilmiş pasta çemberine ya da kelepçeli kalıba dökelim.
  • 170 derecede, 50 dakika pişirelim. Kürdan testi yaparak kontrol edelim.
  • Keki soğumaya alalım. Soğuyan kekin üst bombeli kısmını bıçakla ya da pasta testeresi ile kesip alalım.
  • Kalan keki 2 eş parçaya ayıralım.
  • Kreması için kremamızı tam 1 saat dondurucuda tutalım. Böylece katılaşıyor.
  • Dondurucudan çıkarıp, koyulaşana kadar çırpalım.
  • İçine krem beyaz peyniri, toz krem şantiyi ve pudra şekerini ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Kekin üst bombeli kısmından kestiğimiz parçanın bir kısmını ufalayıp, kremaya ekleyip karıştıralım. Kalan keki üst süslemede kullanacağız.
  • Kıvam almadıysa, kremayı buzdolabında gerekirse dondurucuda bir süre daha bekletelim.
  • Koyulaşan kremayı kekin arasına ve üzerine sürelim. Ben pasta çemberinin içinde yaptım bu işlemi.
  • Pastamızı 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Üzerini sıkma torbasına koyduğumuz artan krema ve ufalanmış kek parçaları ile süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder