30 May 2021

Yeşil İncir Reçeli


 

  • 1 kilogram yeşil olgunlaşmamış incir
  • 1 kilogram toz şeker 
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 4-5 karanfil (isteğe bağlı)
  • İncirler güzelce yıkanıp, dibindeki sert  olan kısmı   bıçakla çıkarılır. Suyu her defasında değiştirilerek, 3 defa 3-5 dakika kaynatılır.İncirler süzgece alınıp, suyu süzdürülürSoğuk ve buzlu su dolu bir kabın içine atılıp biraz bekletilir.Suyun içinden alınan incirler elimizle çok az sıkarak içinde su kalmaması sağlanır Su ve şeker kıvam alana kadar kaynatılır.İncirler eklenip, karıştırmadan (incirler parçalanmasın) 15 dakika pişirilir.Üzerinde oluşan köpükler alınır.Limon suyu eklenip birkaç taşım daha kaynatılrı Sıcakken kavanozlara doldurulup, kapağı kapatılıp ters çevrilir.şimdiden yapanların ellerine sağlık <3

2 yorum: