2 yumurta akı
2 kahve fincanı tozşeker
3 damla limon suyu
Yarım tutam tuz
Hazırlanışı:
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.Ama dikkat edin bir damla bile sarı karışmasın. Ayırdığınız sarıları başka bir yerde kulllanabilirsiniz
Toz şekeri yumurta aklarına ekleyin.3 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Beyazlaşarak koyu bir krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika çırpmaya devam edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt üzerine dilediğiniz büyüklükte dökün. Tepsiyi sıcak fırına verip ısıyı 100 dereceye indirin ve fırın kapağı aralık olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğuyumaya bırakın.
30 May 2021
6 Ağu 2018
Fırın sütlaç
Malzemeler:
önce pirinçleri tencereye koyup üzerini hemen geçecek kadar su ekliyoruz
pişmeye bırakıyoruz.Pirinçler pişip suyunu çekince sütü,şekeri,sakızı ekleyip en az 1,5 saat kısık ateşte pişiriyoruz.sonra kaselere paylaştırıp, soğutup afiyetle yiyoruz:)))arzu ederseniz fırının ızgarasını açıp 2-3 dakika üzerini kızartabilirsiniz.
DEVAMINI OKUYUN..
- 1 litre süt
- 1 su bar.şeker (çok tatlı seviyorsanız biraz daha ekleyebilirsiniz)
- 2 damla sakızı veya vanilaya
- 1 çay bar.biraz eksik baldo pirinç
önce pirinçleri tencereye koyup üzerini hemen geçecek kadar su ekliyoruz
pişmeye bırakıyoruz.Pirinçler pişip suyunu çekince sütü,şekeri,sakızı ekleyip en az 1,5 saat kısık ateşte pişiriyoruz.sonra kaselere paylaştırıp, soğutup afiyetle yiyoruz:)))arzu ederseniz fırının ızgarasını açıp 2-3 dakika üzerini kızartabilirsiniz.
20 Haz 2018
erikli crumble
8-10 adet kırmızı erik
2 yemek kaşığı esmer şeker
Bir tutam tarçın
1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
200 gr. Un
125 gr.tereyağ
100 gr. Esmer şeker
75 gr. Müsli veya file badem
Oda sıcaklığındaki yağı,unu ve şekeri bir kasede iyice yoğurun.Müsli veya file bademi ilave edip tekrar karıştırın ve buzdolabında biraz bekletin.
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Erikleri kabuklu veya kabuksuz kullanabilirsiniz.Küçükse2’ye,büyükse 4’e bölün.Bir tavaya alıp,üzerine şeker,tarçın ve limon rendesini koyun.Kısık ateşte meyve yumuşayana kadar pişirin.
Erkleri bir fırın kabına alın.
Buzdolabından çıkardığınız hamuru elinizle ufalayarak üstüne koyun,meyveleri bu hamurla örtün.
Yaklaşık 25 dakika üstü kahverengi olana kadar pişirin.
Tarifi: Arda Türkmen chefimden :)
DEVAMINI OKUYUN..
2 yemek kaşığı esmer şeker
Bir tutam tarçın
1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
200 gr. Un
125 gr.tereyağ
100 gr. Esmer şeker
75 gr. Müsli veya file badem
Oda sıcaklığındaki yağı,unu ve şekeri bir kasede iyice yoğurun.Müsli veya file bademi ilave edip tekrar karıştırın ve buzdolabında biraz bekletin.
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Erikleri kabuklu veya kabuksuz kullanabilirsiniz.Küçükse2’ye,büyükse 4’e bölün.Bir tavaya alıp,üzerine şeker,tarçın ve limon rendesini koyun.Kısık ateşte meyve yumuşayana kadar pişirin.
Erkleri bir fırın kabına alın.
Buzdolabından çıkardığınız hamuru elinizle ufalayarak üstüne koyun,meyveleri bu hamurla örtün.
Yaklaşık 25 dakika üstü kahverengi olana kadar pişirin.
Tarifi: Arda Türkmen chefimden :)
26 Nis 2018
Çay masam
Ekler pasta
doyuran pasta
2 çeşit börek
kereviz salatası
sarma
cevizli kurabiye
hepsinin tarifi blogumda var
DEVAMINI OKUYUN..
doyuran pasta
2 çeşit börek
kereviz salatası
sarma
cevizli kurabiye
hepsinin tarifi blogumda var
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)