13 Tem 2011

Arnavut böreğim:)



Hamur için :

2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı dolusu tuz
aldığı kadar un

iç Malzeme:

isteğe göre kıymalı,patatesli,kabaklı,peynirli,pırasalı olabilir.
Ben patatesli yaptım:

2 ortaboy soğanı az yağda hafif soteledim.Tavla zarı küçüklüğünde doğradığım patatesleri ekledim.Pul biber,karabiber ,tuz iyice pişirdim.

Yapılışı:

Hamur malzemeleri çok iyi yoğurulur.Mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.Pasta tabağı kadar açılıp sıvı yağ sürülür.Bütün bezeler açılıp aynı işlem yapıldıktan sonra ilk yaptığımız beze alınır ve elimizle çeke çeke açılır.Tepsiye yerleştirilir.(kol bögreği şeklinde de yapılabilir)3 katta bir iç malzemesi konur.En üst hamur açılıp tepsiye kapatılınca istediğiniz şekilde kesilip üstüne sıvı yağ sürüp 200 derece ısıtılmıış fırında 45-50 dak. pişirilir

2 yorum:

  1. çok beğendim çarşaf böreği gibi ama hamurda sirke var...ramazanda mutlaka yapacağım sedoşum .ellerine sağlık canım .öpüldünnn.

    YanıtlaSil
  2. Yeşimimmm canım bloğuma hoşgeldinnn beni çok mutlu ettin:)senin böreklerin kadar olmasa da güzel oluyor canım arkadaşım:)çok öptümmmm.

    YanıtlaSil