21 Tem 2011

Dilber Dudağı:)




Malzemeler:
1 çay bardağı süt
1 çay  "  sıvıyağ
1 "      " yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 kabartma tozu
aldığı kadar un Sinangil Baklavalık)

Açmak için:mısır nişastasıİçine:ceviz veya fıstık
Şerbeti:
5 bardak şeker
5 bardak su
2 dilim limon
Yapılışı:İç harcı hariç bütün malzeme yoğurulur çok sert olmayan bir hamur elde edilir.Cevizden biraz büyük bezelere ayrılır.Tek tek tabak büyüklüğünde açılıp aralarına nişasta dökülüp üst üste konur.On tane üst üste konur .İyice açıldıktan sonra bu bir köşeye konulur.Diğer kalan bezeler aynı şekilde açılıp yapıldıktan sonra kenara konan açılmış hamurun üstüne dövülmüş ceviz dökülür yalnız çok fazla dökmeyin yoksa kapanmıyor.Diğer açılan hamur bu hamurun üstüne konur.Çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir ve poğaça gibi kapatılır.yağlanmış tepsiye dizilir üzerlerine eritilmiş yağ karışımı gezdirilir 180 cc lik fırına verilir.İyice kızarınca fırından alınır.Soğuk tatlılara ılık şerbet dökülür...



5 yorum:

  1. Sedef hanim ellerinize saglik cok nefis gorunuyor ..ilk firsatta mutlaka deneyecegim...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Özlem Hanımcım:)Sevinirim...

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım ,ellerine sağlık,muhteşem bir görüntüsü var,o güzel ziyaretçilerin de ramazan lezzetleri etkinliğime davetliler,istenilen sayı ve çeşitte iftar ve sahur lezzetlerinizi bekliyorum
    http://cafemis.com

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık dilber dudağı çok güzel görünüyor...teşekkürler...sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. sedef hanım çokefsane görüntüsü ellerinize sağlık her tatlı çeşitini seviyoruz bende sizler gibi mutfağı çok seviyorum ve mübarek ramazan bayramınızı canı gönuldenkutluyoruz selamlar hoşçakalın

    YanıtlaSil