Malzemeler:
2 kırmızı biber
3 patlıcan
10 tane kabak çiceği
6 dolmalık biber
2.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
1 çay kaşığı tozşeker
2 su bardağı sıcak su
İç malzeme:
2 su bardağı pirinç
5 soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1'er çorba kaşığı dolmalık fıstık, kuşüzümü
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 çay bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber,kuru nane,
Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin dolmaların üzerine kapak yapmak için. ve biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerini çıkarın. Üzümü ılık suda bekletip süzün.
Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğanları kıyın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları ve dolmalık fıstığı pembeleştirin. Pirinci ekleyip 5 dakika kavurun. Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca yenibahar, tuz,k.biber,nane ve kuşüzümünü ekleyip karıştırın. 2 çay bardağı sıcak su ilave edip karıştırın. Suyunu çekene kadar pişirin.
Sebzeleri karışımla doldurun. Domates dilimleriyle dolmaları kapatıp tencereye dizin. Zeytinyağı, 2 bardak sıcak su, tozşeker, tuz ve limon suyunu ekleyip pişirin. Soğuyunca servis yapın.Afiyetttttt olsunnnnnnn:))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder