5 Ağu 2012
DONDURMALI,FISTIKLI,BADEMLİ KEŞKÜL:)
Malzemeler:
4 su.bar.süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bar. tozşeker
1 kahve fincanı (türk kahve fincanı) çekilmiş badem
1 kahve fincanı çekilmiş antepfıstığı
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için
3 çorba kaşığı file badem
Yapılışı:
Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tozşeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.Ben dondurmayla servis yaptım:)Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sedacım çok severim ellerine sağlık afiyet bal olsun..
YanıtlaSil