11 Eki 2012

ERİŞTE:)


Merhabalar sevgili misafirlerim:)kış hazırlıklarım artık bitmek üzere:)birkaç reçelim ve turşum kaldı hepsini yayınlayacağım:)erişte çoookkk yaptım bu sene sipariş geldi çok (izmirli yemek bloğu yazarı)arkadaşlarımdan
hala da beğenip tekrar sipariş veriyorlar :)ben de çok seviyorum cevizli tereyağlı of offf:)))bu kadar yapıyorum ama hala pişirip yemek nasip olmadı:( Allahım hepimize mutlulukla,sağlıkla yaptıklarımızı yemeği nasip etsin inşallahhhh deyip tarifime geçeyim:)
Malzemeler:
6 yumurta
yarım kg.süt
az tuz
un

malzemelri karıştırıp gözeneksiz sert bir hamur yapalım çok iyi yoğurmak gerekiyor burası biraz yorucu:(
 10-15 dk.dinlendirip bezelere bölelim ve yufkalar açalım çok ince olmayan temiz örtülere yayalım açtığımız yufkaları kurutalım.Kuruyan yufkalarımızı uzun şeritler halinde kesip sonra ince ince keselim unlayıp kurumaya bırakalım.4-5 gün kuruyan eriştelerimizi ya bez torbalarda ya da cam kavonozlarda saklayın.Afiyetler olsunnnn:)
Not: çok yapacaksanız ölçüleri çoğaltın.



5 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık nefisti.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sibelim sağolasınnn:)öptüm çoookkk:)

    YanıtlaSil
  3. Zahmetli ama nefis bir lezzet ellerine sağlık Sedefcim..

    YanıtlaSil
  4. Ben daha pişirmedim ama özel bir sos hazırlayıp resimleyeceğim ve blogtada yayınlayacağım ellerine sağlık Sedefciğim sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Sedefcim eriştenden yaptım, çok lezzetliydi ve çok beğendik,ellerine sağlık. Tarifinden hemen çıktı aldım ,inşallah zaman bulabilirsem seneye yapmak istiyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil