12 Ara 2012

ERİKLİ,ENGİNARLI PİLAV:)

Merhabalar,asla tadına dayanamadığım pilav tarifi var bugün:)dr.lar ne kadar zararlı dese de pirinç pilavının yeri başka:)))az yemeye çalışıyorum mümkün olduğunca amaaa söz konusu erikli,enginarlı pilav oldu muuu azla yetinemiyorum:( ama gerçekten çok lezzetli oluyor:)deneyin bana hak vereceksiniz:) Malzemeler: 6 büyük enginar çanağı(kıştan göbek halinde temizleyip dondurucuma atmıştım) 7*8 adet taze soğan 2 su bar.pirinç yarım limon suyu tuz 6-7 adet erik (yoksa eklemeyin) 1 demet dereotu bir küçük çay bar.z.yağ (ben biraz daha az kullanıyorum) Yapılışı: Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra pilav tenceresine doğrayın üzerine dereotu köklerinden biraz doğrayıp kuşbaşı kestiğiniz enginarları ve erikleri ekleyin.bir kasede limon suyunu,z.yağını,tuzu güzelce çırpıp enginarların üzerine döküp tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.suyunu çekince kontrollü olarak su ekleyin tencerenin dibinde su kalmasın pirinçler ekleneceği için.Enginarlar pişince yıkayıp yarım saat sıcak suda kabattığımız pirinçleri enginarların üzerine yayıp 2-2,5 bar.sıcak su ilave edip çoookkk kısık ateşte pişirelim.söndürünce 1 demet incecik kıydığımız dereotlarını ekleyip karıştıralım.Demlensin.Hemen sonra afiyetle yiyelim:))))

3 yorum:

  1. Enginarlı pilav benim favorim ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  2. olsa da yesek! ellerine sağlık Sedef ciğim:)

    YanıtlayınSil
  3. Mmm pilavın nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlayınSil