13 Ara 2012

SARMISAKLI,YOĞURTLU, LALANGA (AKITMA)

Bu tarifi rahmetli kayınvalidemden öğrenmiştir boşnaktı kendisi çok sık yaparlardı ana o sırf un,su,tuz ile yapardı ben değiştirdim süt,yumurta,un,az sıvıyağ ile yapıyorum. Malzemeler: 1 yumurta 1 su bar.süt 1/2 su bar.su 2 çorba ka.sıvıyağ tuz aldığı kadar un boza kıvamında olacak teflon tavaya ince tabaka dökülecek Üzeri için: sarmısaklı yoğurt tereyağ eritilip pul biberle yakılıp sos hazırlanacak
resimde görüldüğü gibi krepleri hazırlayın
Sonra böyle küçük parçalar halinde doğrayalım.
Veeee üzerine sarmısaklı yoğurt ve sos ile servis yapılacak:) Ben arada üzerine soğan,kıyma,kbiber kavurup ekliyorum mantı gibi oluyor:)Afiyet olsunnn:)))

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık Sedefim.. Çok leziz olur. Bazen ekmeğin üzerine minik köfteler eklerim. Üzerine yoğurdu nefis olur nefis :)ay klavyem ıslandı :)))

    YanıtlaSil
  2. Krepi çok sık yaparım..Hiç böyle denememiştim,daha doğrusu bilmiyordum..Güzel olmuştur eminim..Birdahaki yapışımda denemeyi düşünüyorum..Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Sedefim cok nefis ellerine emeklerine saglik canim.Yarin cocuklara yapicam suprizim olsun.

    YanıtlaSil
  4. Off nefis görünüyor ellerinize sağlık, Bayıldım..

    YanıtlaSil