30 Eyl 2012

28 Eyl 2012

SWEETVİA ile irmik helvası:) DİYET:)))




Akşam saati yemek yendikten sonra insanın canı tatlı isterse ne yapacak?zaten yeni yemekten kalkmışız hemen üstüne ye tatlıyı :P gelsin kilolar:( eşimde ne zamandır helva istiyordu ben de SWEETVİA ile yaptım hem afiyetle yedik hemde fazladan kalori almamış olduk:)(tabii ben dondurmasız yedim:))))

Helvamızın yapılışı:
1 bar.irmiği 1 kaşık tereyağda (aslında 100 gr.ama ben az ekledim)rengi dönene kavuralım.Diğer tarafta 2,5 bar.suda 7 poşet SWEETVİA ekledim (ben çok tatlı sevmiyorum)kavrulan irmiğe ekleyip şurubunu çekinceye kadar pişirdim:)ister tarçınla,ister dondurmayla servis yapabilirsiniz:)Afiyet olsunnnn.



DEVAMINI OKUYUN..

15 Eyl 2012

SWEETVİA İLE ANTEP FISTIKLI SULTAN SARMASI:)))


SWEETVİA ile denemelere devam ediyorum:)Bugün de ailece çok sevdiğimiz sultan sarması ile denedim SWEETVİA yı veee çok beğendik:)Hem nefis bir tatlı yedik hem de az kalori aldık daha ne olsunnn:))))

Malzemeler:
1 kg.süt (ben yarım yağlı tercih ediyorum)
1 su bar.un(tam buğday unu kullandım)
1 su bar.şeker ( 12 adet SWEETVİA kullandım)çok tatlı sevenler daha fazla ekleyebilirler
1 vanilya
1pk.krema
üzeri için hindistan cevizidövülmüş ceviz,fıstık,kakao,bisküvi de olabilir Ben antep fıstığı kullandım
Yapılışı:
 Sütü ve unu tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim.Sonra SWEETVİA yı,vanilyayı ekledim 2-3 dk çırptım.
 büyük fırın tepsisine antep fıstığını serptim.
Muhallebiyi fıstıkların üzerine yaydım..Bu arada 1 pk kremayı çırpıp soğumuş muhallebinin üzerine sürdüm. 
sonra dikdöetgen kalıplar halinde kesilip rulo yapılır.Bir tepsiden 12-15 adet çıkıyor.Harika oldu deneyin derim:)))Afiyet olsum şimdiden:)
DEVAMINI OKUYUN..

12 Eyl 2012

KIYMALI BAMYA:)

1/2 kg bamya 150-200gr yağsız kıyma 1 adet soğan 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ 4 orta boy domates 1 adet limon Tuz Yapılışı: Soğanları küçük küçük doğrayın. Tencereye sıvıyağı koyun, kıymayı ekleyin ve tahta kaşıkla kıymayı parçalayın. Soğanları ilave edin ve kısık ateşte kavurun. Doğranmış domatesleri ilave edin 5 dakika pişsin. Bamyaları ilave edin ve hemen üzerine limonu sıkın. Kısık ateşte gene çok fazla karıştırmadan sarartın. Tuzu ilave edin. Bamyalarla aynı hizaya gelecek şekilde suyunu koyun. Kısık ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyu azalırsa azar azar ilave edin. Afiyet olsun…
DEVAMINI OKUYUN..