15 Oca 2013

KROKANLI BEYAZ ÇİKOLATALI KURABİYE:)


Merhabalar,söz verdiğim gibi sık sık güncellemeğe çalışıyorum blogumu:)Ama sizler de çok iyi bilirsiniz bazen gün yetmiyor arşivim doldu taştı:)haftada en az 3 tarif hedefledim inşallah uygulayabilirim:)Bu kurabiye tamamen kafadan atarak yaptığım bir kurabiye:)Aslında bir arkadaşım bir pastaneden almış 1 tane tadını anlamak için yedim ve nasıl yapabilirim,içine ne eklesen nasıl yapsam diye diye eve geldim ve doğru mutfağa:)valla kendim yaptım diye demiyorum benim yaptığım kurabiye daha güzel oldu:)))Denerseniz hak vereceksiniz bana:)

önce krokan yapımı:
- 250 gr tozşeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 200 gr fındık (veya fıstık,ceviz,badem,susam vs…)size kalmış ben fındık,badem kullandım
- Tezgahı yağlamak için bir miktar sıvıyağ

Krokanı hazırlamak için önce mutfak tezgahınızı(tercihen mermer)temizleyip sıvı yağ ile yağlayın . çelik bir tencereye şekeri ve limon suyunu koyun. Bu kabın içine girebileceği başka bir tencerenin içine soğuk su koyun, kenarda bekletin. Şekeri koyduğunuz tencereyi düşük ateşte şeker eriyip istediğiniz karamel rengini alana kadar sürekli karıştırın. Hemen ocaktan alın ve soğuk su dolu kabın içine oturtun ki pişme işlemi biran önce sonlansın. Bu aşamayı atlarsanız şekeri ocaktan alsanız bile kendi ısısı ile pişmeye devam edecek ve sonuçta şeker yanacaktır. Hemen fındıkları şekere ekleyin, her tarafları şekeri bulaşacak şekilde karıştırın ve yağladığınız tezgahın üzerine dökün. Tamamen soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra merdane ile üzerinden geçerek dilediğiniz ebatta parçalayın.

Krokanın en büyük düşmanı, yapış yapış olmasının baş sorumlusu rutubettir. Bu nedenle olabildiğince rutubetsiz bir ortamda çalışın ve krokanlar hazır olduğunda, hemen kullanmayacaksanız hava almayan bir kapta muhafaza edin.Bu tarifi ben hanimiş arkadaşımdan öğrenmiştim:)Kendisine çok teşekkür ederim.
Bu kurabiyede krokanı havanda iyice ufaltıp kullanıyoruz.

Malzemeler:
125 gr.yumuşak margarin
1 çay.bardağı sıvıyağ
2 "       "       şeker
2 tam yumurta
k.tozu,vanilya
aldığı kadar un(un kurabiyesi kıvamında olacak)
içine hazırladığımız krokandan 1 çay bardağı kadar ve ekledim
hepsini yoğrup yuvarlayıp avucumla bastırıp yassılttım.170 derecede çok kızartmadan pişirdim
Soğuyunca benmari usulu erittiğim beyaz çikolataya batırıp bol krokan serptim birde yeşil fıstık serptim bütün kurabiyeler bitene kadar aynı işlemi yaptım.sonuç:Şahane kurabiyelerim oldu:))))))))))).


8 yorum:

  1. Sedef abla senin yaptığın herşey şahane bu kurabiyelerde dahil ellerine sağlıkkk :)

    YanıtlaSil
  2. offf.bu nasıl güzel bir görüntü canımnefis olmuşlar.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sedefciğim fotolarda çok değişmiş emeklerine sağlık tarifini doyuran pasta gibi alıyorum izninle ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. her zaman evde yapılan tercihimdir.elinize sağlık harika görünüyorlar

    YanıtlaSil
  5. Eti pufa benzettim görüntü harika .ELine sağlık

    YanıtlaSil
  6. hemen denenecek canım arkadaşım süper

    YanıtlaSil
  7. Çok beğendim, ellerine sağlık bende doyuran pastanın tarifini not almıştım. Denenecek çok tarifin var Sedef ablacım. Hepsi birbirinden güzel.
    Öpüyorum çok, sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Cok degisik olmus Sedefim tarifini deneneceklerin en bas sirasini aldi ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil