Pancarı tüketmeyi çok seviyoruz :)yapraklarını yemek yaparım genellikle ama bu sefer salata yapayım dedim:)
gerçekten çok lezzetli bir salata oluyor yemeğe doyamadık:)
Malzemeler
Pancar yaprağı
5 diş sarmısak
zeytinyağ
limon
tuz
Yapılışı:
yapraklar doğranıp güzelce yıkanır en son sirkeli suda bekletilip tekrar durulanır ve haşlanır(biraz diri)
süzülüp servis tabağına alınır.Üzerine z.yağ,limon dövülmüş sarmıasak,tuz sos hazırlanıp gezdirilir.Afiyetle yenilir:)))
Sedocum ben pancara ölürüm.Ama eşime hep toprak kokar.sapını kavurmuştum bir dahaki sefere salata yapayım.Ellerine sağlık..
YanıtlaSilPancarı haşlarken suyuna tuz,sirke ve iki adet kesme şeker koyarsanız toprak kokusunu alıyor.bu şekilde hiç bir şey katmadan (yoğurt v.s)bile yeniyor.tavsiye ederim.afiyet olsun
Sil