11 Oca 2013

BAL KABAĞI TAVASI:)


 Dün mutfağım proğramında gördüm bu tarifi bal kabağını kullanmayı severim yemeklerde evde kabağımda vardı hemen denedim:)biz ailece çok beğendik:)mutlaka deneyin derim:)))
1 kilo bal kabağı
1 BÜYÜK kuru soğan 
6 tatlı kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Sıvı yağ
Yapılışı:
Bir kilo bal kabağı ince ince(cips gibi) dilimlenir. 1 adet soğan piyazlık doğrandıktan sonra kabaklarla birlikte bir kasenin içerisinde bir çay kaşığı tuz ve şekerle karıştırılarak yumuşamaları için biraz bekletilir. Yumuşayan bal kabağı ve soğanların üzerine 6 tatlı kaşığı mısır unu ile iyice karıştırılır. Malzemelere tavada kızdırılan yağa dökülerek iki yüzü pişirilir. Püf noktası:harç ince bir tabaka halinde tavaya yayılacak krep gibi

1 yorum:

  1. ilginç bir tarif Sedef ciğim, denemek lazım, eline sağlık canım:)

    YanıtlaSil