5 Oca 2013

SAKIZLI MUHALLEBİ:)

Malzemeler: 1 kg. süt
 1 su bardağı tozşeker(çok tatlı seviyorsanız 1,5 bardak ekleyin)
 125 gr. tereyağı
 2 çay bardağı un
 3-4 parça dövülmüş damla sakızı( şekerden bir kaşık alıp şekerle sakızı havanda dövüp ekleyin)

Yapılışı:

 Yağı bir tencerede eritin.Eriyen yağın üzerine 2 çay bardağı unu ekleyin ve hafif ateşte un kokusu çıkana kadar kavurun.Daha sonra soğuk sütü ilave edin. Süt kaynarken şeker ve dövülmüş damla sakızınıda ilave edin ve sürekli karıştırın.Fokurdamaya başladığında ateşin altını kapatın.Mikserle 5 dk.göz göz olana kadar çırpın.İster kaselere,ister kare büyük borcama yayın.Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın.Arzuya gore üzerine tarçın veya benim hazır çikolata sosum vardı onunla servis ettim .Afiyet olsun:)

2 yorum:

  1. ellerine sağlık Sedef ablacım, damla sakızını çok severim fakat eşime bir türlü sevdiremedim :(
    Harika görünüyor, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Sedo'cum biz ailece çok severiz.Çikolata sosu ile servis yapmak da çok güzel olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil