10 Şub 2013

ETLİ LAHANA SARMASI

Merhabalar sevgili misafirlerim:)lahana sarması sevmeyen var mıdır???bence yoktur:)ben z.yağlısına da etlisine de bayılırım:)))Alaram istanbuldan gelecek diye hadi etli lahana sarayım dedim severek yediği nadir yemeklerden biridir:)evde yemek seçen birinin olması çoookkk zor:( Allahtan sarma sarmayı severim de ona sık sık yaprak ve lahana sarıyorum:)Evettt gelsin tarifimiz...



 MALZEMELERİ
1 Adet orta boy sarmalık lahana
1 Buçuk su bardağı pirinç
3 tane orta boy ince kıyılmış soğan
1yemek Kaşık  salça
300 Gr kıyma
Yarım bağ maydonoz
Yarım bağ nane(kuru kullandım)
Karabiber
Pul biber
kimyon
Tuz
1 Çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için:
Yarım kaşık salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
3-5 tane kemik

YAPILIŞI
 Lahanaları yaprak yaprak ayıralım başlarının kalın damarlarını bıçakla incelterek alalım ve biraz sirkeli suda bekletip iyice yıkayalım. Tencereye yarıya kadar su koyalım kaynasın içine bir tatlı kaşığı tuz koyup lahanaları üçer tane içine koyup haşlayalım.

İç malzemesi için doğranacakları yıkayıp ince doğrayalım bir kaba koyalım. Pirinci yıkayalım, kıymayı ve baharatları  tuzunu isteğe göre ekleyelim. Yağını koyalım karıştıralım.

Yaprakları ortadan keselim,sarılabilecek şekilde bıcakla kesip ayarlayalım. İç harçtan koyup rulo gibi saralım tencerenin altına yeşilliklerin saplarını ve kemikleri yerleştirelim üzerine sardığımız lahanaları dizelim.
Hepsi bitince salçayı suyla açıp tencerye ilave edelim. Koyduğumuz su(varsa et suyu) dolmaların üzerini kapatacak.Tuz koyup, dolma kapağı kapatalım o yoksa bir pasta tabağıda olur. Kapağınıda koyalım pişirelim altını kapatmadan önce kalan yağı ve limonu koyalım bir tık daha kaynasın kapatalım.Piştikten sonra biraz sıvıyağ gezdirirseniz sarmalar parlak olur:)Yanına yoğutla servis yapabilirsiniz:)Afiyet olsun.



4 yorum:

  1. Benim babam çok sever. Bahçeden getiri biz sararız. Tadına doyulmaz. Harika yapmışsınız görüntü süper. Ellerinize sağlık. Takipçinizim arzu ederseniz banada beklerim sevgiler hayırlı Cuma'lar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevincim teşekkürler:)Tabii ki seve seve izlemeye alacağım:)sevgiler...

      Sil
  2. Sizi dün yemek programında gördüm . Bende taze bir blogcu ve egeli olarak hemen blogunuzu izlemeye aldım.Lahana sarmasına bayılırım.Güzel tarifleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burçin cim çok teşekkürler:)Blogun hayırlı olsun:)takip'e alacağım seni:)

      Sil