7 Nis 2013

Etli,havuçlu buğday aşı(pilavı)



Yemek seçen kızım Alaramın bile bayılarak yediği pilav.hem çok lezzetli,hem sağlıklı:)
Malzemeler:250 gr kuşbaşı kuzu eti
2 su bardağı buğday
1 su bardağı nohut 
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 1 tane havuç
Yapılışı:250 gram kuşbaşı kuzu eti kendi yağında suyunu çekene kadar kavrulup 1’er çay kaşığı kimyon, karabiber ve pul biberle lezzetlendirilir. Etin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su dökülür ve et yumuşayana kadar  1-2 taşım kaynatılır. 2 su bardağı akşamdan ıslatılmış biraz haşlanmış( çok haşlamayın lapa olur)buğday ve 1 su bardağı nohut ve havuçlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder