Merhaba sevgili misafirlerim,istanbulda Simirnamlayım anneanne torun mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyoruz:)Mesala yarın minik kek yapma günümüzküçücük kek kalıpları aldık onları deneyeceğiz:)paskalya çöreği de benim ve küçük kızım Alaramın vazgeçilmezidir:)bir çok tarifler denedim ama n sevdiğim tarifim bu oldu hele sakız o kadar ayrı bir lezzet verdi ki anlatılmaz yennce yaşanır:)))))))mutlakaaaa deneyin derim.Bu ölçü çok derseniz yarım ölçü yapınız.
Malzemeler:
42 gram yaşmaya(1paket)
400 gram ılık süt
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta (Birinin sarısı üzerine sürmek için ayırın sarının içne bir fiske de tarçın ekleyip sürdüm)
250 gram tereyağı
1 kilo un
3 tane küçük damla sakızı
1 çay kaşığı mahlep
Üzeri için file badem
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta (Birinin sarısı üzerine sürmek için ayırın sarının içne bir fiske de tarçın ekleyip sürdüm)
250 gram tereyağı
1 kilo un
3 tane küçük damla sakızı
1 çay kaşığı mahlep
Üzeri için file badem
Yapılışı:
İlk önce damla sakızını havanda 1 çay kaşığı toz şeker ile dövün. Sütü ılıtın. Mayayı elinizle ufalayarak ekleyin.Toz şekeri ekleyin. 4-5 dakika bekletin.
Bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını eritin ve ılıtın. Köpüren mayalı karışıma, yumurtaları ve tereyağını ekleyin. Damla sakızı, mahlep ve elediğiniz unu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyin.Yumuşacık bir hamur elde edene değin yoğurun. Hamurun üzerini örtün ve 1 saat kadar bekletin. Hamur iki katına ulaşınca, küçük bezelere ayırın. Üç uzun şerit oluşturun. Bu şeritlerden örgü yapın ve iki ucunu birleştirin. Böylece ufak örgü çörekler elde edin.
Üzerine yumurta sarısını biraz sulandırarak sürün. File badem serpin. Bu halde 1 saat kadar daha dinlendirin. ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.Afiyet olsunnnn
Üzerine yumurta sarısını biraz sulandırarak sürün. File badem serpin. Bu halde 1 saat kadar daha dinlendirin. ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin.Afiyet olsunnnn
Sedefcim çörek nefis görünüyor. Ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbayılırım ellerinesağlık sağlıkla kal..
YanıtlaSilCahilligimi hos görün lütfen bir sorum vardi.
YanıtlaSilDamla sakizi nasil birsey cignenen sakiz degil herhalde bir resim koysaniz.eminim nefis olmustur Elinize saglik.
Estağfurullah,damla sakızı limon tozu görünümündedir,aktarlarda satılır,marketlerde de var artık.sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize sağlık, şahane görünüyor. Ancak kafama takılan bir şey var. Unun miktarını yazmamışsınız. Ya da ben mi göremedim acaba... (Vallahi aldığı kadar eklerdim ama Ermeni kayınvalideye kendimi beğendirmem gerek, pek temkinli gidiyorum bu yüzden)
YanıtlaSil