5 Tem 2013

Cevizli,vişneli gerçek browni :) Tek kelimeyle MUHTEŞEMMM:)



Malzeme
4 yumurta,
 1.5 su bardağı toz şeker
 3 paket bitter çikolata (80 gr*3)
 125 gr tereyağı 
 2 çorba kaşığı kakao
 1 paket vanilya
 1 su bardağından 1 parmak eksik un
 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 su bar.vişne (çekirdeği çıkarılmış,suyu süzülmüş)

Yapılışı
Tereyağını küçük bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Ocaktan aldıktan 1 dk sonra 2 paket bitter çikolatayı içine kırarak ekleyin ve tereyağının ısısıyla eritin. Soğumaya bırakın. Ardından tereyağlı çikolata karışımına teker teker yumurtaları ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, vanilyayı ve tuzu eleyerek karışıma ilave edin.En son vişneleri ekleyin.. Çok fazla çırpmamaya özen göstererek malzemeyi karışıma yedirin. Son olarak cevizi ve kalan 1 paket çikolatayı kırarak karışıma ekleyin. Kek kabını margarin ile iyice yağlayın. Unu ve toz şekeri de her tarafına serptikten sonra kek malzemesini kaba dökün. 160 derecelik önceden ısınmamış fırında 30-45 dk arası pişirin. Soğuduktan sonra servis edin. Nefis bir browni oluyor şiddetle tavsiye ederim:)
Bir gün önceden yapılmasını tavsiye ederim.
Bu tarifi seneler önce arkadaşım Tijen Aktaydan almıştım:) 


6 yorum:

  1. Ellerine sağlık toprağım.Brovnin çok Nefis olmuş bayıldım. Bloğunu takibe aldım banada beklerim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. gerçekten harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Unu ve şekeri tepsiye mi serpiyoruz ben mi yanlış anladım :)? Tijen Aktay gerçekten çok başarılı çok seviyorum kendisini takip ediyorum sürekli.

    YanıtlaSil
  4. şimdi yaptım bu keki. kek kalıbım yok o yuzden yuvarlak fırın tepsisine döktüm ancak gözüme çok ince geldi. Bende kare borcamın içine aldım keki aama çok kabarır da taşarsa diye korkuyorum.. bu kek pişerken ne kadar kabarır ? kabartma tozu da yok gerçi çok kabarır mı yardım edin..
    Lütfen yardım edin aciiillllll !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün bloguma bakamadım kusura bakmayın cvp geçikti:( hayır çok kabarmaz k.tozu olmadığı için...kare borcam tam bence:)

      Sil