Yapanların şimdiden eline sağlık, yiyenlere şimdiden afiyet olsun!
Çikolatalı Pudingle Meyve Serinliği
Malzemeler:
Puding için:
• 1 Paket Pakmaya Bitter Çikolatalı Puding
• 2 Su Bardağı Soğuk Süt (400ml)
Pelte için:
• 1,5 Çay Bardağına Yakın Pakmaya Buğday Nişastası (80 g)
• 1 Su Bardağı Toz Şeker (175g)
• 2 Su Bardağı Su (400 ml)
• 2 Su Bardağı Meyve Suyu (400ml)
• Arzuya Göre Meyve Parçaları
Süsleme için:
• Yarım Demet Taze Nane
• 1 Paket Pakmaya Krem Şanti
• 1 Su Bardağı Süt (200ml)
Hazırlanışı:
1. Pakmaya Bitter Çikolatalı Puding'i ocaktan alınca servis kaselerinin yarısına kadar koyun ve soğumaya bırakın.
2. Pelte malzemelerini bir tencereye aktarıp ocakta karıştırarak pişirin.*
3. Kaynama başlayınca 3-4 dakika daha kaynatın Ocaktan alınca, servis kaselerindeki pudinglerin üzerine dökün.
4. Buzdolabında katılaşıncaya kadar soğutun. İsteğe göre Pakmaya Krem Şanti ve üzerinde taze nane yaprakları ile soğuk servis edin.
İpucu:
*Eğer meyve parçaları katacaksanız, ocaktan aldıktan sonra pelteye ekleyebilirsiniz.
Yoğurtlu Meyveli Yaz Pudingi
Malzemeler:
Pudingli Karışım için:
• 1 Paket Pakmaya Vanilyalı veya Çilekli Puding
• 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)
• ½ Su Bardağı Toz Şeker (85g)
• 1 Su Bardağı Çekirdekleri Çıkartılmış Kiraz
• 1 Su Bardağı Yıkanmış ve Dilimlenmiş Şeftali
• 1 Su Bardağı Taze Orman Meyveleri
• 2 Çay Bardağı Yoğurt (200g)
• 1 Çay Bardağı Kuru Meyve ve Yulaf Ezmesi Karışımı
Üzeri için:
• Yarım Çay Bardağı Badem
• 1-2 Çay Kaşığı Toz Tarçın
Hazırlanışı:
1.Pakmaya Vanilyalı Puding ve sütü bir tencereye aktarı, paketteki tarifine göre karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
2.Soğuyan pudingi bir çırpma kabına aktarın, yoğurdu da ekleyip el mikseri yardımıyla sulanmaması için kısa bir süre karıştırın.
3.Taze ve kuru meyveleri, yulaf ezmesi ile birlikte bir kaseye aktarın ve karıştırın.
4.Meyveli karışımın yarısını servis bardaklarına veya kaselere dağıtın.
5.Üzerine pudingli karışımdan ilave edip, tekrar meyve karışımı ve üstüne tekrar pudingli karışımı ilave edin.
6.Buzdolabında 2-3 saat soğutun.
7.Üzerini tarçın ve bademle süsleyerek soğuk servis edin.
İpucu:
*Dilerseniz çubuk tarçınlar kullanarak sunumu zenginleştirebilirsiniz.
**Meyve seçimini sizlere bırakıyoruz.
Diğer tarifler için tıklayınız.
Ellerinize sağlık..Ben sizi Soframız da da....daha doğrusu yaptığınız lezzetli yemekleri ilk olarak orada gördüm .....bayıldım...Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
YanıtlaSilSizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
Döndü cüm çok teşekkürler:)tabii seve seve :)
SilMerhabalar yorum değildir sakıncası yoksa birşey soracaktım, ben blogumda sadece tariflerimi paylaşıyorum, pakmaya yada farklı markaların reklamrını nasıl paylaşıyorsunuz,nerden paylaşabilirim bunları, birde bunları paylaşmanın blog yazarına bir faydası oluyormu, şimdiden tşkler
YanıtlaSilMerhaba,ben hürriyetin yazarkafe yazarı olduğum için reklamlar onlar tarafından bana yönlendiriliyor.evet belli bir ücret ödüyor firmalar.
Sil