Haftada 2 kere yaptığım tadına doyamadığımız kıyır kıyır,ağızda dağılan enfes bir kurabiye:) Hala denemeyenleriniz varsa mutlaka deneyin derim:)))
Malzemeler
250 gram margarin (Ben tereyağ kullanıyorum)
1 çay bardağı çörek otu,susam
1 çay bardağı ayçicek yağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un
Hazırlanışı;
Yumurtanın akını sarısından ayırıp bir sarısını bir kenara alalım..Sarısını kurabiyelerimizin üzerine sürüceğiz. Yumurta sarısı hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alıyoruz ve un eklenerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.Yoğrulan hamur 5-10 dakika dinlendirilir.istediğiniz şekli verebilirsiniz.üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 175 derece ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun:)
hmmm Elinize sağlık.Nefis olmuş.Bende çayın yanına bu tür kurabiyeleri çok yakıştırıyorum Afiyet olsun sevgilerimle
YanıtlaSilBende hiç tereyağı kullanmam,Çünkü tadını malesef sevemedim :( kıyır kıyır olan herşeyi severim bunuda deniycem ellerinize sağlık seda hanım :))
YanıtlaSilOyacım tereyağ kullanman şart değil kullandığın margarınle de yapabilirsin.teşekkürler,sevgiler...
SilÇok güzele benziyor.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilharika olmuş sedef hanım çörek otunun ögütülmüşünü kullanabilirmiyiz ve nekadar koyalım yazarsanz sevinirim safiye acar tok
YanıtlaSilSafiye hanım cım teşekkürler:) ben çörekotunu çok sevdiğim için 2 dolu çorba kaşığı ekliyorum.ama siz sevmiyorsanız hafif kavrulmuş susam ekleyin veya 2 sinide eklemesenzi olur.dövülmüş çörekotu da olur ama kurabiyenin rengini bozar.sevgiler...
Silhımmm harika görünüyor ve mutlaka deneyeceğim elinize sağlık
YanıtlaSilsevgilerimleee
Hmm hemen yenir ki bu :)))
YanıtlaSil