Hamur için :
2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı dolusu tuz
aldığı kadar un
iç Malzeme:
isteğe göre kıymalı,patatesli,kabaklı,peynirli,pırasalı olabilir.
kıymalı,patatesli,kabaklı,peynirli,pırasalı olabilir.
Ben pırasalı yaptım bugün:)
8 adet pırasayı incecik çinttim bol suyla yıkayıp süzdüm.tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağ koyup ekleyip pırasaları ekledim .Pul biber,karabiber ,tuz iyice pişirdim.
Yapılışı:
Hamur malzemeleri çok iyi yoğurulur.Mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.Pasta tabağı kadar açılıp sıvı yağ sürülür.Bütün bezeler açılıp aynı işlem yapıldıktan sonra ilk yaptığımız beze alınır ve elimizle çeke çeke açılır.Tepsiye yerleştirilir.kol bögreği şeklinde yapılır.tepsiye yerleştirince istediğiniz ebatta kesilip sıvıyağ sürülür 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirilip afiyetle yenir:) yarasın ama kilo olmasınnnn :D
Ben pırasalı yaptım bugün:)
8 adet pırasayı incecik çinttim bol suyla yıkayıp süzdüm.tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağ koyup ekleyip pırasaları ekledim .Pul biber,karabiber ,tuz iyice pişirdim.
Yapılışı:
Hamur malzemeleri çok iyi yoğurulur.Mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.Pasta tabağı kadar açılıp sıvı yağ sürülür.Bütün bezeler açılıp aynı işlem yapıldıktan sonra ilk yaptığımız beze alınır ve elimizle çeke çeke açılır.Tepsiye yerleştirilir.kol bögreği şeklinde yapılır.tepsiye yerleştirince istediğiniz ebatta kesilip sıvıyağ sürülür 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirilip afiyetle yenir:) yarasın ama kilo olmasınnnn :D
merhaba
YanıtlaSilelinize sağlıkk harika görünüyorr
benim annemde boşnak fakat boşnak böreğini burada veya gördüğüm diğer yemek sayfalarınkin den farklı yapar
annem teyzemler rahmetli anneannemden görüğüm hepsi aynı tazrda yapardı
sanırım yöre farkı, bilemiyorum
belirtmek istedim sadece hata ettiysem affola
sevgiler
Canım haklısın boşnak böreğinin daha farklı çeşitleri de var :) Eşim boşnak Kayınvalidemden bir kaç çeşidini öğrendim bu sadece biri:)sevgiler...
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil