16 Kas 2013

Pırasalı boşnak böreği



 Hamur için :

2 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı dolusu tuz
aldığı kadar un

iç Malzeme:
isteğe göre kıymalı,patatesli,kabaklı,peynirli,pırasalı olabilir.
kıymalı,patatesli,kabaklı,peynirli,pırasalı olabilir.
Ben pırasalı yaptım bugün:)

8 adet pırasayı incecik çinttim bol suyla yıkayıp süzdüm.tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağ koyup ekleyip pırasaları ekledim .Pul biber,karabiber ,tuz iyice pişirdim.

Yapılışı:

Hamur malzemeleri çok iyi yoğurulur.Mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.Pasta tabağı kadar açılıp sıvı yağ sürülür.Bütün bezeler açılıp aynı işlem yapıldıktan sonra ilk yaptığımız beze alınır ve elimizle çeke çeke açılır.Tepsiye yerleştirilir.kol bögreği şeklinde  yapılır.tepsiye yerleştirince istediğiniz ebatta kesilip sıvıyağ sürülür 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirilip afiyetle yenir:) yarasın ama kilo olmasınnnn :D

3 yorum:

  1. merhaba
    elinize sağlıkk harika görünüyorr

    benim annemde boşnak fakat boşnak böreğini burada veya gördüğüm diğer yemek sayfalarınkin den farklı yapar
    annem teyzemler rahmetli anneannemden görüğüm hepsi aynı tazrda yapardı

    sanırım yöre farkı, bilemiyorum
    belirtmek istedim sadece hata ettiysem affola

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım haklısın boşnak böreğinin daha farklı çeşitleri de var :) Eşim boşnak Kayınvalidemden bir kaç çeşidini öğrendim bu sadece biri:)sevgiler...

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil