1 Ara 2013

Elmalı,Ayvalı Turta



Merhabalar sevgili takipcilerim,benim elmalı tatlılara karşı fazlaca zaafım var bayılıyorum:) geçenlerde sevgili arkadaşım @elvan akıncı ya gittik @http://bocuruk.blogspot.com/ bizim için hazırlamış bu turtayı orada yedim yetmedi eve 2 dilim getirdim:))) Can arkadaşımın ellerine sağlık.Bugün de blogundada paylaşınca aklıma düştü hemen kalkıp yaptım:) 2 dilimi yendi bile tarafımdan:))) Denerseniz çok beğeneceğinize eminim.

Malzemeler :

Hamuru için :

250 gr tereyağı oda sıcaklığında
2 adet yumurta
10 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri İçin :

4 adet rendelenmiş süzülmüş elma ben 1 adette ayva ekledim
8 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı :

Tereyağı şeker ve yumurtayı iyice karıştırın. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur elinize yapışmamaya başladığında un eklemeyi bırakın. Yuvarlak veya kare küçük bir borcamı yağlı kağıt ile kaplayın. Yoğurduğunuz hamurun üçte ikisini kalıba yayıp kalanını streçleyip 10 dakika kadar derin dondurucuya kaldırın.

Elma,ayva şeker ve tarçını elmalar suyunu çekene kadar pişirin ve en son cevizi ekleyin.

Elmalı harcı borcamdaki hamurun üzerine yayın. Buzlukta bekleyen hamuru rendenin iri tarafı ile elmalı harcın üzerine rendeleyerek üstünü kaplamasını sağlayın.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. İyice soğumasını bekledikten sonra pudra şekerini tartınızın üzerine eleyin.

Afiyet olsun...
Not:Elvanımdan kopyala yapıştır yaptım orjınal tariftir tek fark ben ayvada ekledim:)

2 yorum:

  1. bu soğukta sıcacık çayın yanında iyi gider ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Sedefim, afiyet olsun:). Ben de bir dahakine ayva da koyacağım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil